Αναγνώσεις

  • Ζουράρις Χρίστος, Δειπνοσοφιστής, Εκδόσεις Ίκαρος, Αθήνα 1991
  • Koder, Johannes, O κηπουρός και η καθημερινή κουζίνα στο Βυζάντιο, Εκδόσεις Ίδρυμα Γουλανδρή-Χορν, Αθήνα 2000.
  • Λεβέντης Νίκος, Ραγού και άλλα εδέσματα, Εκδόσεις Ιδεόγραμμα, Αθήνα 2011
  • Montanari MassimoΠείνα και Αφθονία στην Ευρώπη,  μετάφραση της Άννα Παπασταύρου, εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα. Αθήνα 1997
  • Μπαρνς Τζούλιαν, Ο διανοούμενος στην κουζίνα, μετάφραση Άννα Παπασταύρου, Προλογικό σημείωμα Νίκος Μπακουνάκης, Εκδόσεις Μεταίχμιο, Αθήνα 2004.
  • Ντε Ζιλά Ευγένιος, Να ζεις σε καράβι, Εκδόσεις Θίνες, Αθήνα 2012.
  • Ιστορία της Διατροφής, Προσεγγίσεις της σύγχρονης ιστοριογραφίας, Κείμενα των F. Braudel, O. Murray, M. Bloch, B. Laurioux, E. Le Roy Ladurie, J. P. Aron, R. Moine, A. Martin-Fugier, S. Mennerl, P. Camporesi, R. Barthes, A. Appadurai, Εκδόσεις Ε.Μ.Ν.Ε. - Μνήμων, Αθήνα 2003