19/10/11

Οι ελιές και οι τροφοσυλλέκτες των πόλεων

Διασχίζοντας τη νήσο του Βατραχονησίου, ανάμεσα στους σωρούς των σκουπιδιών που χάσκουν και στους γάτους που έχουν βαρεθεί να τα σκαλίζουν, αν παρατηρήσει κανείς το τοπίο θα δει ελιές βαρυφορτωμένες από τους καρπούς. Κάποιοι έχουν αρχίσει και τις μαζεύουν. Χθες το απόγευμα δύο φίλοι, ο ένας κρατούσε τη σκάλα και ο άλλος ήταν ανεβασμένος και μάζευε τις ελιές. Οι περαστικοί τους χάζευαν γελώντας. Προχθές έξω από το Καλλιμάρμαρο είδα ακριβώς την ίδια σκηνή. Πολύ καλή ιδέα, ο καθένας μπορεί να μαζέψει τις ελιές στο δρόμο του. Υπάρχουν πολλές στην Αθήνα και στα προάστια.
Οι τροφοσυλλέκτες των πόλεων ας αναλάβουν δράση.

2 σχόλια:

  1. Η εικόνα που μας δείχνεις είναι πολύ όμορφη και μας δίνει κουράγιο.Ας μη ξεχνάμε όμως και τους τροφοσυλλέκτες των κάδων που όσο πάνε και πληθαίνουν. Θεωρώ χρήσιμο να γίνουν με κάποιο τρόπο γνωστά (μιας και οι τροφοσυλλέκτες αυτής της κατηγορίας δεν διαθέτουν blogs ή άλλα εργαλεία πληροφόρησης)τα εδωδιμοπωλεία και οι φούρνοι που αφήνουν το βράδυ σε κάποιο σημείο τα φρεσκοληγμένα προϊόντα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ τροφοσυλλέκτη, πές στους οπαδούς σου να μαζεύουν ότι μπορούν γιατί, όπως μου είπε ένα από τα ιπτάμενα παπαγαλάκια, θα παραμείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα με ... δικαίωμα ψόφου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή