29/4/13

Τα "πασχαλινά" του Τροφοσυλλέκτη

Ας μιλήσουμε για τους καρπούς της γης που συλλέγει ο Τροφοσυλλέκτης από τα αρκαδικά λιβάδια και για τις λιχουδιές που υποδέχονται την άνοιξη:

Τα τροφοσυλλεκτικά:
Ο Τροφοσυλλέκτης, σε αναζήτηση των αρκαδικών φυτών
  • Σπαράγγια και διαφόρων ειδών ραδίκια κατά μήκος των ποταμών
  • Καυκαλήθρες, μυρώνια, μολόχες, αγριομάρουλα, σινάπια, λάπατα, αγριολάπατα, σπανάκι, σέσκουλα, μάραθος, τσουκνίδες
  • Χαμομήλι.
  • Άγρια τριαντάφυλλα 
  • Γιαούρτι πρόβειο από τα χεράκια του Τροφοσυλλέκτη
Εκλεχτές λιχουδιές  για το ανοιξιάτικο τραπέζι:
  • Ραβιόλια με φρέσκια μυζήθρα και δυόσμο
  • Ραβιόλια περιβολίσια με χόρτα της άνοιξης
  • Βολβοί βουτηγμένοι στο πρωτόλαδο
  • Ξύδι από τριαντάφυλλα και από άγρια βατόμουρα (αρωματίζουν τις πράσινες σαλάτες)
  • Scnhapps από δαμάσκηνα, ρόδια και κράνα από τα Κρούσια όρη
  • Shortbreads (είναι πιο εύγευστα από τα πασχαλινά  κουλουράκια της γιαγιάς μου)
  • Άγρια σπαράγγια
  • Φράουλες, μικρές, αρωματικές γλυκό, βουτηγμένες στο armagnac, συνταγή του Φρέντυ (παιδιά δοκιμάστε, είναι καταπληκτικές!!!)
  • Δαμάσκηνα βουτηγμένα στη σοκολάτα
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου