10/6/13

Η ΚλειώΗ Κλειώ, ένα πανέμορφο κουτάβι "τέκελ", με μαύρο γυαλιστερό τρίχωμα, άσπρο κωλαράκι και κοιλίτσα, σοκολατί φρυδάκια, είναι το νέο μέλος της οικογένειας του Τροφοσυλλέκτη. Δύο παλαιοί και αγαπημένοι μας φίλοι ο Χρήστος και ο Φώτης μας το χάρισαν. Πρόκειται για το γνήσιον τέκνον του Πετράκη (του σκύλου τους) και της Μελίνας, που ζουν μονίμως στη Σύρο.
Με την Κλειώ θα τρέχουμε παρέα στα αρκαδικά λιβάδια και θα ανακαλύπτουμε συνεχώς νέους καρπούς για όλους εσάς.Την φαντάζομαι να χώνει τη μουσούδα της και να κυνηγάει τις πεταλούδες.
Καθώς προχωρούμε για την ισημερία του θέρους, από ώρα σε ώρα θα μαζέψουμε τα βερύκοκα και τα μούσμουλα του κήπου μας, καθώς εδώ στην Αρκαδία η άνοιξη με τα ραδίκια, τα σπαράγγια, τις φράουλες καλά κρατεί...
Τα αγριόβλητα και η αντράκλα, τα ντοματίνια μικρά γυαλιστερά ολοστρόγγυλα, τα κολοκυθάκια, τα μαρούλια, οι πιπεριές από το κτήμα μας θα προσφέρονται σε εσάς κάθε Δευτέρα πρωί για όλο το καλοκαίρι.
Και μην ξεχνάτε...  το παστό από τα χεράκια του Τροφοσυλλέκτη, μοναδικό με αυγά στραπατσάδα, το πικάντικο τυρί από τον Βάγγο Αρκαδίας, τα ραβιόλια με κολοκυθάκια, ξυνομυζήθρα και δύοσμο, οι βολβοί είναι ότι πρέπει για τις καλοκαιριάτικες παρέες στις αθηναϊκές βεράντες.

1 σχόλιο: