19/10/11

Οι μπαρουτοκαπνισμένοι παπαγάλοι του Ζαππείου

Αυτή η δύση του ήλιου στον κήπο του Ζαππείου ήταν διαφορετική. Οι άστεγοι είχαν πασαλείψει τα μούτρα τους με Maalox, οι σκύλοι είχαν αγριέψει από τα ΜΑΤ που τροχάδιν ώδευαν προς την πλατεία Συντάγματος, που είχε γεμίσει καπνούς και δακρυγόνα.
Η σύγχιση, η κατάθλιψη, η θλίψη στο ζενίθ σε μια χώρα  που καταρρέει, που συνθλίβεται καθημερινά, που βρίσκεται στο ναδίρ της ιστορικής τροχιάς της.
Βαδίζοντας στον Εθνικό Κήπο και κοιτάζοντας ψηλά στον ουρανό άκουσα το περίεργο κρώξιμο των πτηνών και αντιλήφθηκα ότι επρόκειτο για ένα ζεύγος πράσινων παχουλών παπαγάλων με ροδί ράμφος που ερωτοτροπούσε συνεπαρμένο από τις τελευταίες αχτίδες του ήλιου. Το ζεύγος κατέφυγε στον πλάτανο δίπλα ακριβώς από το Ζάππειο Μέγαρο, στο απέναντι δέντρο πέταγαν και άλλοι παπαγάλοι.
Ένας, δύο, τρεις, τέσσερις, πέντε.... μέτρησα εννιά παπαγάλους.
Τρεις περαστικοί ποδηλάτες, σταθήκαν άφωνοι στο θέαμα των μπαρουτοκαπνισμένων παπαγάλων.

1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστούμε που μας τα λέτε έτσι όμορφα. Κατά τη δική μου άποψη οι παπαγάλοι και τα παιδάκια τους (τα παπαγαλάκια) αναπαράγονται και βρίσκονταιστο χώρο τους. Τι γειτονεύει με το Ζάππειο; Η Βουλή, το Μαξίμου και η Προεδρία! Γι΄αυτό και τιτιβίζουν αμέριμνα προμηνύοντας παραδείσιες εποχές...Όσο για το πως αντέχουν τα δακρυγόνα, ε, ίσως να έχουν υποστεί και κάποια εκπαίδευση!
    ΥΓ: Τελευταία μαθαίνω ότι εμφανίζονται και σε πολλές συνοικίες της πόλης μας. Ας τα υποδεχτούμε με χαρά γιατί, προκειμένου να απολαμβάνουμε την όμορφη παρουσία και τα παιχνίδια τους, μας υποχρεώνουν να κρατάμε ψηλά το κεφάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή