13/1/12

ΒΛΑΣΤΑΡΙΑ: ΟΙ ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ


Όταν άρχισαν να μ' αρέσουν τα κινέζικα πιάτα, δοκίμασα για πρώτη φορά τα "βλαστάρια". Οι Ανατολίτες πασπαλίζουν με βλαστάρια τις σούπες τους, τα μαγειρεύουν με το ρύζι,  τα βάζουν στα
spring rolls και τα τρώνε ωμά μαζί με άλλα λαχανικά ή μόνα τους.
Κάτι ξέρουν αυτοί...
 Επειδή ο χειμώνας μπήκε για τα καλά ο Τροφοσυλλέκτης αποφάσισε να ετοιμάσει για σας "πολύτιμα βλασταράκια", για να προστατευθείτε από τα κρυολογήματα αλλά και για να νοστιμέψετε ακόμα περισσότερο τις σούπες και τις σαλάτες σας και ότι άλλο σκεφτείτε με τη δημιουργική φαντασία σας.
Τα βλασταράκια του Τροφοσυλλέκτη είναι από μικρά σποράκια βιολογικής φακής.
Τι είναι λοιπόν τα βλαστάρια;


Είναι νεαρά φυτά που φυτρώνουν από τους σπόρους οποιουδήποτε είδους της χλωρίδας. Τα βλαστάρια που χρησιμοποιούνται συνήθως για τη βελτίωση της διατροφής είναι: φασόλια, ραπανάκια, τριφύλλι, ρεβίθια, φακές, σόγια, ηλιόσποροι, φαγόπυρο, σιτάρι, κριθάρι, καλαμπόκι, βρώμη, μπιζέλια. Έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά θρεπτικά συστατικά, είναι γεμάτα βιταμίνες (η βιταμίνη Β αυξάνεται στα βλαστάρια μέχρι και δύο χιλιάδες τοις εκατό), νουκλεϊκά οξέα (θεμελιώδη συστατικά για την ανάπτυξη και ανανέωση των κυττάρων) και πρωτείνες.
Αν θέλετε βλαστάρια, επικοινωνείστε με τον Τροφοσυλλέκτη αμέσως για να τα εξασφαλίσετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου