Τα λιβάδια των αρκαδικών βουνών τούτες τις πρώτες μέρες του χρόνου είναι γεμάτο από άγρια χόρτα στα μέρη που κυλάει το κρυστάλλινο νερό του Λούσιου. Οι χορτογευσιγνώστες γνωρίζουν και κάνουν υπέροχα αρωματικά γλυκόπικρα μπουκέτα, που αγκαλιάζονται με το ζουμί τους. Το πρωτόλαδο τους δίνει μια στυλπνάδα στην όψη, ενώ ο χυμός από το λεμόνι υποκαθιστά την ισορροπία της γεύσης ανάμεσα στο γλυκό και στο πικρό, στο ξυνό και στο στιφό.
Με πήρε περισσότερο από πέντε χρόνια για να μάθω να κάνω μοσχομυριστά μπουκέτα από άγρια χόρτα. Βλέπετε κανείς από αυτούς που ξέρουν την τέχνη δεν την προδίδουν στους νεοφερμένους της πόλης, που αφελώς θεωρούν ότι μπορούν να μάθουν τα μυστικά της φύσης εδώ και τώρα.
Επιθυμώντας να μοιραστώ μαζί σας τη χειμωνιάτικη γευστική πανδαισία των άγριων χόρτων προσφέρω σε όλους τους αναγνώστες μου ένα μαγειρεμένο μπουκέτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου