5/12/12

Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και δώρα του Τροφοσυλλέκτη


Καθώς πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων, ο Τροφοσυλλέκτης ετοιμάζεται πυρετωδώς, για να προσφέρει τις λιχουδιές του. Το πατέ από τις κόκκινες πιπεριές του κήπου του και οι ελιές που είναι βουτηγμένες στο πρωτόλαδο, τα σύκα της Κύμης που είναι γεμισμένα με καρύδια, οι βολβοί από το αγρόκτημα του στην Αγγινάρα, το κυδωνόπαστο που ταιριάζει με τις υφάλμυρες γραβιέρες, ικανοποιούν τη βουλιμία του ανυπόμονου επισκέπτη, καθώς η νοικοκυρά ετοιμάζεται ν' ανοίξει την πόρτα του σαλονιού για να καθίσουν όλοι στο τραπέζι.  
Όσοι προτιμούν το τσίπουρο για το ξεκίνημα μπορεί να γευτούν το παστό χοιρινό του Τροφοσυλλέκτη, με άρωμα πορτοκάλι και κρασί syrrah ή μια ακόμα πιο δυνατή γεύση άσπρο-κατάσπρο τυρί, από τον Βάγγο Αρκαδίας.Υπάρχει, επίσης τo coulis από βατόμουρα για τα κρέατα και το ανθότυρο, το chutney από δαμάσκηνα για τα πουλερικά και το αγριογούρουνο.
 Οι σαλάτες πασπαλίζονται με τα βλασταράκια του Τροφοσυλλέκτη και με το ξύδι, από κατακόκκινα τριαντάφυλλα ή από βατόμουρα.
Δύο γυάλινα πολύχρωμα βαζάκια με αλάτι και μυρωδικά Αρκαδίας για το κρέας και το ψάρι σας είναι απαραίτητα, για σας που θέλετε αρώματα κήπου στο πιάτο σας.
Υπάρχουν βεβαίως, κάποιοι που θέλουν κάτι άλλο πιο εναλλακτικό, όπως ραβιόλια με γέμιση από καβούρι και τζίντζερ ή από σολωμό ή κάτι ακόμα πιο απλό όπως γέμιση από κοτόπουλο και μανιτάρια. Ή λαζάνια χειροποίητα με τη σάλτσα της αρεσκείας σας.
Και για το τέλος...  ολόχρυσα κυδώνια στο φούρνο, butterscotch μπισκότα της Αλεξάνδρας με schnapps από ρόδια, κράνα, βατόμουρα και δαμάσκηνα.

Ας παινέψουμε και τα δώρα
Ο Τροφοσυλλέκτης προσφέρει σαπούνια από λάδι ελιάς με δαφνόφυλλα και βαλσαμόλαδο για βελούδινο δέρμα γεμάτο υγεία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου